IMPORTANT! CONDITII TRANSMITERE DOCUMENTE EMITERE BILETE AVION: CURSE DE LINIE

Incepand cu anul 2016, pentru cursele de linie, companiile aeriene (inclusiv compania Blue Air), solicita la emiterea biletelor de calatorie urmatoarele informatii pentru toti pasagerii:

- nume / prenume conform documentului de identitate si data nasterii
- tipul si numarul documentului cu care vor calatori (carte de identitate / pasaport);
- data emitere / expirare
- Locul nasterii, nationalitatea si tara de domiciliu.

In categoria “Rezervarile mele”, accesati coloana “Pax” din dreptul fiecarei rezervari, pentru a completa toate aceste detalii.


INFORMATII UTILE

ATENTIE! Datorita traficului intens de pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si a aglomerarii acestuia, rugam toti pasagerii sa se prezinte in aeroport cu 3 ore inainte de decolarea avionului. Astfel, formalitatile de check-in se vor putea finaliza in timp util evitand pierderea sau intarzierea aeronavelor.

• Modificarea conditiilor de intrare in anumite state nu poate constitui motiv de anulare/modificare/amanare a calatoriei rezervate prin intermediul agentiei noastre. Mai multe detalii regasiti aici: http://www.mae.ro

• Am introdus in sistem review-urile hotelurilor de pe site-urile de profil: Booking si Tripadvisor pentru o apreciere cat mai corecta a serviciilor acestora. ATENTIE! Review-urile au fost introduse la inceputul sezonului turistic si de aceea ratingurile pot varia pe intreg parcursul sezonului!

• Pentru Pachete Sejur si Circuite/Grupuri sunt afisate PRETURILE FINALE pe rezervare, exceptie taxa de viza (daca exista)

• Pe destinatiile unde preturile furnizorilor sunt in dolari tarifele pot fi modificate in functie de evolutia pretului petrolului si a ratei de schimb EUR/USD.

• Pentru inregistrarea corecta a datei de nastere, orice persoana sub 18 ani este considerata copil! Va rugam selectati sectiunea Copii dupa care puteti selecta varsta corecta!

• Asigurarea medicala si storno personalizata Cocktail Travel Protection care este inclusa in pachete este valabila indiferent de varsta!

Infantii (copii cu varsta cuprinsa intre 0-1.99 ani pe perioada calatoriei) NU au loc in avion iar politica de bagaje pentru acestia difera in functie de fiecare companie aeriana!
Pentru a avea loc separat fata de insotitor, infantul trebuie sa achite contravaloarea unui bilet de avion, pretul variind in functie de fiecare destinatie in parte.

informatii utile SPANIA - MALLORCA

• Incepand cu 01.07.2016, pentru sejururile in MALLORCA, turistii trebuie sa achite o taxa locala de pers / noapte. Aceasta taxa variaza in functie de clasificarea unitatii turistice in care se desfasoara sejurul. Sunt exclusi de la aceasta taxa copii cu varste pana la 16 ani.

Informatii utile - GRECIA

• Incepand cu 01.01.2018 va fi introdusa taxa locala. In functie de clasificarea unitatii de cazare, aceasta variaza intre 0.5eur – 4eur/ camera/ noapte si se va achita de catre turisti la fata locului!

Informare turisti pentru TURCIA

Dorim sa va reamintim ca începând cu data de 1 Ianuarie 2015, datorita modificarii conditiilor de calatorie ale pasagerilor în Turcia, înainte de emiterea biletului sa verificati conditiile din TIMATIC si sa confirmati cu pasagerii valabilitatea documentelor de calatorie.

Pasagerii - indiferent de cetatenie - care au pasapoartele valabile mai putin de 60 de zile nu vor fi admisi în Turcia si compania transportatoare va plati amenzi, iar pasagerii cu pasapoarte valabile intre 60 de zile si 150 de zile daca vor fi acceptati vor plati amenda!

Va rugam sa acordati importanta maxima acestei adrese si sa informati toti angajatii agentiei. Pentru orice informatii suplimentare legate de Turcia contactati referentul de destinatie - Luciana Pricop - luciana.pricop@cocktailholidays.ro

Informare turisti pentru EMIRATELE ARABE UNITE

Atentie! Pentru deplasarea in EAU, NU se accepta pasapoarte temporare pe 1 an de zile! Sunt acceptate doar pasapoartele turistice permanente, valabile 6 luni de la data intoarcerii!

Conditii speciale CHARTER TAROM

Calatoria cu avionul a pasagerilor diabetici:
In vederea acceptarii la imbarcare (control security precum si la bord) a kit-ului de administrare a insulinei,este necesara atestarea diagnosticului in baza unui document emis de catre doctorul curant al acestora.Pasagerii vor fi trecuti cu marcaj vizibil pe lista de pasageri transmisa de dvs la sectoarele interesate pentru a fi apoi mentionati de Biroul charter in mesajul de instructiuni al cursei charter respective.

Platoul oferit la bord este special si va fi comandat si mentionat pe lista de pasageri cu abrevierea DBML atat pt clasa economic cat si business class.


Pentru alte informatii legate de calatoria cu avionul, cu diferite companii aeriene, despre: documentele necesare pentru calatorie, informatiile despre imbarcare, controlul vamal, copii neinsotiti, calatoria persoanelor cu dizabilitati sau transportul animalelor de companie, va rugam sa accesati site-urile oficiale ale acestora.