• In cazul platilor in LEI pentru servicii turistice, cursul valutar la care se calculeaza valoarea facturilor COCKTAIL HOLIDAYS este cel transmis de EXIMBANK in ziua platii!

• Dovezile de plata se transmit la departamentul de contabilitate pe adresa: incasari@cocktailholidays.ro.

Documentele de calatorie devin active in sistemul de rezervari in maximum 48 ore lucratoare de la efectuarea platii integrale catre noi. De aceea, termenele de plata trebuie respectate pentru a putea elibera documentele de calatorie in timp util!

ATENTIE! Conditiile de plata sunt intotdeauna trecute pe facturi – rugam insistent sa le verificati! Nerespectarea lor determina anularea rezervarilor si neimbarcarea turistilor!

Rezervarile cu Oferta Generala (OG)

Confirmarea rezervarii se va face doar in baza platii:
• Avans 50% din valoarea totala a serviciilor in maxim 3 zile de la emiterea facturii
• Diferenta de 50% se va achita cu 21 zile inaintea datei de plecare


Rezervarile cu reducere Early Booking (EB)

Confirmarea rezervarii se va face doar in baza platii:
• Avans 25% din valoarea totala a serviciilor in maxim 3 zile de la emiterea facturii.
• Diferenta de 50% pana la expirarea perioadei de Early Booking specificata la fiecare hotel,
• Diferenta de 25% cu 21 zile inaintea datei de plecare.

Rezervarile cu Alte reduceri

Conditiile de plata sunt cele aplicabile in cazul Ofertei Generale (OG).
In cazul in care Reducerile Suplimentare se suprapun cu cea de Early Booking, se vor aplica conditiile de plata aferente Early Booking.

Rezervarile cu Last Minute (LM)

Confirmarea rezervarii se va face doar in baza platii integrale a serviciilor in maxim 3 zile de la emiterea facturii, inainte de data plecarii.

Rezervarile cu reducere Early Booking (EB)

Se achita 50% din valoarea totala a serviciilor in 3 zile de la emiterea facturii iar diferenta de 50% pana la expirarea perioadei de Early Booking valabil la momentul efectuarii rezervarii.

Rezervarile pe Oferta Generala (OG)

Se achita 50% din valoarea totala a serviciilor in 3 zile de la emiterea facturii iar diferenta de 50% cu maxim 21 de zile inainte de plecare.

Conditii de plata

La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cu 21 zile inaintea plecarii.

Sri Lanka, Zanzibar

La inscriere se achita 50% din valoarea pachetului, 25% cu 75 de zile inainte de plecare si diferenta pana la 100% cu 30 de zile inainte de plecare.

Scandinavia, Israel, Maroc, Praga, Egipt, Croatia - Muntenegru

La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cel mai tarziu cu 21 zile inainte de plecare. Turistii inscrisi cu mai putin de 21 zile inainte de plecare trebuie sa achite integral contravaloarea programului la inscriere.

Thailanda, Sri Lanka

La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cel mai tarziu cu 30 zile inainte de plecare. Turistii inscrisi cu mai putin de 30 zile inainte de plecare trebuie sa achite integral contravaloarea programului la inscriere.

MENTIUNI GENERALE

Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere, sunt specifice programului anexa la contract, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere
• In cazul neefectuarii unei plati, rezervarea se va anula automat.
• Plata serviciilor turistice se poate face in Euro, USD sau Lei. Pentru platile in Lei, cursul de schimb valutar aplicat va fi cel al Bancii Comerciale a Touroperatorului, din ziua platii.
• Pentru modificarea unei rezervari (inlocuire de persoane, perioada, hotel, tip camera, numar de persoane etc.) se percepe o taxa de modificare de 25 de euro per rezervare per modificare, iar tariful pachetului trebuie reconfirmat cu referentul de destinatie deoarece pot aparea modificari, in functie de fiecare situatie in parte (Fiecare hotel are o politica diferita si poate percepe penalizari in caz de modificare a rezervarii intiale).
• Reducerile NU se cumuleaza cu alte tipuri de oferte speciale daca nu este mentionat expres.

CONDITII DE ANULARE GENERALE

Anularea unei rezervari, indiferent de tipul ofertei (Oferta Generala, Early Booking, Alte Reduceri etc.), presupune aplicarea penalizarilor astfel:
• 20% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face incepand cu data confirmarii serviciilor, pana cel tarziu cu 30 zile inainte de data inceperii sejurului, exceptand ziua plecarii;
• 50% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face în intervalul 29 - 16 zile inainte de data inceperii sejurului, exceptand ziua plecarii;
• 80% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face în intervalul 15 - 8 zile inainte de data inceperii sejurului, exceptand ziua plecarii;
• 100% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face în intervalul de maxim 7 zile inainte de data inceperii sejurului, exceptand ziua plecarii sau prin neprezentarea la program.
Programele de circuite si exotice au conditii speciale de anulare, specificate in oferta detaliata a fiecarui program in parte.
Exceptie de la cazurile indicate fac pachetele care au alte conditii de inscriere sau de anulare, stabilite de furnizori, altii decat Touroperatorul. Aceste conditii vor fi precizate in mod expres in oferte.